ADIYAMAN / MERKEZ - Kuyulu Ortaokulu

Nis

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında nisan ayında şiir, dörtlük, mısra ezberleri çalışmalarımız sürüyor. 7/A sınıfından Ali SARMISAK ile 5/B sınııfından Burakcan DELİCE isimli öğrencilerimiz Cahit Sıtkı TARANCI'nın "Memleket İsterim" adlı şiirini ezberlediler.

Nis

Okulumuz ,Tübitak 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında, 7/A sınıfı İmam Hatip öğrencimiz Hayrünnisa ATALAY'ın başvurduğu ve okulumuz Rehber Öğretmeni Nazife COŞKUN'un danışmanlığını yaptığı "Suça itilen çocuklara psikososyal destek" projesi ile bölge yarışmasına katılmaya hak kazanmıştır. Okulumuz bu proje ile Adıyaman'da bölge yarışmasına katılmaya hak kazanan 10 projeden bir tanesini çıkarmıştır. Öğrencimiz Hayrunnisa ATALAY ile Rehber Öğretmenimiz Nazife Coşkun'u bu başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.

Nis

Okulumuzda öğle arasında 7. ve 8. sınıf öğrencilerine akıl ve zeka oyunları kursu veriliyor. Fen bilgisi öğretmenimiz Rabia MOR, bu konuda meraklı olan öğrencilere rehberlik etmekte ve bu işi gönüllü olarak sürdürmektedir. Öğrencilerimizin severek katıldığı bu çalışma aynı zamanda Bakanlığımızın yeni başlattığı KALEM Projesi' ne de uymaktadır. Rabia Öğretmenimize emeklerinden dolayı teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Mrt

"Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında şubat ayı etkinlikleri sergimizi bu hafta açtık. Açılışı okul müdürümüz Abdurrahman Genç gerçekleştirdi. Öğrencilerin yoğun ilgi ve heyecanları görüntülere yansıdı. Deyim ve Atasözlerinin maketleri hem güldürdü hem de düşündürdü. Okul müdürümüz Abdurrahman Genç, bakanlığın başlattığı bu projeyi büyük bir emek ve titizlikle sürdürdüğümüzü belirtti ayrıca emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şbt

Bu ay "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında "Deyimler ve Atasözleri" ile ilgili öğrencilerimizin yapmış olduğu çalışmaları panoda sergiledik. Bunların dışında yapılan maketleri de bu hafta yapacağımız sergi ile tüm okula teşhir edeceğiz. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Panoyu güncellemede emeği geçen 7/A sınıfı öğrencilerine ayrıca teşekkür ediyoruz.

Şbt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında şubat ayı faaliyeti olarak sınıflarımızda "Drama ile Atasözü/Deyim Anlatma", "Deyim/Atasözü Resimleme" etkinliklerini yaptık.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Kapsamında yaptığımız okuma saatlerinin hangi gün hangi ders saatinde olacağını sınıf panolarımıza astık. Bu hafta 1. ders saatinde okuma saatlerini yaptık.

Ock

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda pano hazırlandı. Panoyu hazırlama sürecinde öğrencilere rehberlik eden Türkçe öğretmenlerimize, bu hafta pano içeriğini yenileyen  6/A İHO sınıfı öğrencileri olmak üzere herkese teşekkür ederiz.

Ara

OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK.

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA YAPILANB FAALİYETLER HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR. PROJENİN UYGULANMASINDA EMEĞİ GEÇEN BÜTÜN ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE OKUL YÖNETİCİLERİNE TEŞEKKÜR EDER ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLERİZ.